DEADERMA, dermatološko estetski center
Kotnikova 20, 1000 Ljubljana

  Pokličite nas: 051 647 006 
  Pišite nam: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Lasersko odstranjevanje dlak

Dlake odstranjujemo z NdYag laserskim sistemom Fotona.
Laserski žarek prodre skozi kožo do lasnega mešička, kjer ga absorbirajo melanin in rdeče krvne celice.To vodi do  preprečitve oskrbe foliklov s krvjo, zaradi česar ti odmrejo v dveh tednih po posegu. Ta vrsta laserja je tudi primerna za osebe s temno poltjo za kar druge metode niso primerne.
Postopek ponavljamo 5-6 krat. Pred odstranjevanjem dlačic z laserjem, svetujemo britje dlačic vsaj 1 mesec pred posegom.

Odsvetujemo  izpostavljenje soncu vsaj 2 tedna pred in po postopku, nato pa je obvezna uporaba krema z zaščitnim faktorjem nad 30.
Postopek kontrindiciran pri nosečnicah in osebah, ki jemljejo fotosenzibilna zdravila.



Odstranjevanje dlak

Za koga je primerno lasersko odstranjevanje dlak?

Prekomerna poraščenost zaradi določenih bolezni ali hormonskih nepravilnosti je zelo moteča.

To pomeni, da je pri ženskah viden moški tip poraščenosti, tj. poraščenost nad zgornjo ustnico, po bradi, prsih in trebuhu. Pri nekaterih ženskah britje in voskanje povzroči vraščanje dlak, to pa posledično vnetje in hiperpigmentacije. Nekatere moške moti prekomerno poraščen hrbet.

Zakaj se lasersko odstranjevanje dlak izplača?

To storitev naprej poiščejo ljudje, ki jih moti njihov videz in imajo resnične težave. Te storitve koristijo tudi osebe, ki jim voskanje in puljenje dlak povzročata bolečine, britje pa neprijetno vnetje. Ko izračunamo strošek kozmetičnih storitev, vidimo, da se lasersko odstranjevanje z dolgoročnega vidika izplača.

Od česa je odvisen uspeh laserskega odstranjevanja dlak? Ali je ta poseg varen?

Rezultat je zagotovo odvisen od vrste laserja. Poznamo veliko vrst laserjev, ki se delijo glede na valovno dolžino. Različne valovne dolžine, pri čemer je najkrajša 755 nm, najdaljša pa 1.064 nm, različno učinkujejo na pigment v dlakah. Uporabljajo se tudi naprave z intenzivno pulzirajočo svetlobo (IPL), ki niso pravi laserji, temveč imajo sijalke s širokim svetlobnim spektrom.

Poseg je varen, če ga izvaja ustrezno usposobljeno zdravstveno osebje z ustreznimi napravami.

Nepravilna uporaba laserja lahko povzroči hude posledice.

Trenutno ni prav nobenih omejitev, ki bi neusposobljenim posameznikom preprečevale izvajanje postopkov zunaj okvira njihovega znanja in sposobnosti.

Kot vemo, mnogi tovrstne storitve poiščejo v kozmetičnih salonih.

Ali je postopek boleč?

Da, postopek je nekoliko boleč.

Bolečina je odvisna od posameznika in zdravljenega območja. Med postopkom uporabljamo hlajenje in hladilni gel.

Komu odsvetujemo postopek?

Nosečnicam in osebam, ki jemljejo fotosenzibilna zdravila.

Zakaj je priporočljiva uporaba laserskega sistema Nd:Yag znamke Fotona?

Pri večini laserjev laserski snop prodre skozi kožo do lasnega mešička, kjer ga absorbira melanin, tj. temni pigment v nekaterih tipih dlačic, pri čemer se energija laserja spremeni v toploto in uniči lasni mešiček. Ta vrsta laserja je najprimernejša za osebe s svetlo poltjo in temnimi dlačicami. Pri pacientih s temno ali porjavelo poltjo lahko pride do opeklin, saj pigment v koži absorbira več energije kot pigment v dlačicah.

Laserji znamke Fotona, ki jih uporabljamo, prav tako pošljejo žarek v kožo, kjer ga absorbirajo rdeče krvne celice, ki oskrbujejo folikle. S preprečevanjem oskrbe foliklov s krvjo ti navadno odmrejo v dveh tednih po posegu. Ta vrsta laserja je primerna za osebe s temno poltjo.

Laser znamk Fotona je primeren za osebe z vsemi tipi kože, ne glede na pigment, in omogoča odstranjevanje črnih in rjavih dlačic.


Deaderma - darilni bon

"Srečo imamo, da nam sodobna medicina ponuja možnost, da izboljšamo svoj videz, kljub neizbežnim posledicam časa, ki se  kažejo na našem obrazu. Majhen poseg mnogim dvigne samozavest in pomaga, da se bolj odločno podajo skozi izzive."

"Zadovoljni smo, kadar se dobro počutimo in dobro se počutimo, kadar smo si všeč."

Deaderma na Facebooku

Sodelujemo z: